пелетни камини

Пелетни камини Di CALORE – качество, стил и уют!

Пелетните камини са удобен и екологичен начин, чрез който отоплявате вашето жилище или бизнес помещение, като едновременно с това намалявате разходите за ток през зимния сезон. Най-добрата част от това да отоплявате дома си с пелетна камина е, че тя е два пъти по-ефективна от старите печки на дърва. Освен това, не замърсява по никакъв начин въздуха в помещението, в което се намира, заради вградените си вентилационни системи. В наши дни, можем да се похвалим с готово, високоефективно и рентабилно решение за уют и топлина в домовете ни през студените месеци. Но замисляли ли сте се как и кога са създадени пелетните камини?  

Историята на пелетната камина

По време на трудните икономически времена през 30-те години на миналия век, в щата Айдахо, САЩ, един изключително креативен човек измислил начин за повторно използване на отпадъците от дървени стърготини. Той ги компресирал в трупи за гориво, по известни вече като пелети. Няколко години по-късно, по време на Голямата депресия и петролната криза, американците били притиснати да намерят по-рентабилни методи за отопление на домовете си. Това е моментът, в който се изобретяват пелетните камини. Камините на пелети са специално създадени, за да използват възобновяемо, рециклирано гориво. Интелигентният дизайн на пелетните камини постига целта си и от тогава до ден днешен, не спират да набират популярност.  

Пелетни камини Di CALORE – идеалната комбинация между качество и стил!

В зависимост от размера и оформлението на вашия дом, камината на пелети може да допълни настоящата отоплителна система или да се използва като единствен източник на топлина. При нас ще откриете качествени сухи пелетни камини, камини с водна риза и котли на биомаса, които биха задоволили изискванията и на най-взискателните сред вас! Повече за начина на работа на различните пелетни камини и защо лятото е най-доброто време, в което да се погрижите за топлината на дома ви през зимата, може да научите в нашата статия:  “5 причини, поради които лятото е най-доброто време да закупите камина” Всички наши камини могат да бъдат управлявани от стайни и WiFi термостати.  Предлагат се в 3 стандартни цвята – БЕЖ, БОРДО И ЧЕРЕН, но по индивидуална поръчка можем да изработим камината с ваш любим и предпочитан цвят, така че да се впише изцяло в интериора на дома или бизнеса ви. А сега, нека ви разкажем повече за моделите, които ще откриете при нас!    

Топловъздушни пелетни камини

Топловъздушните ни пелетни камини са предпочитани, поради високоефективния горивен процес, минималното количество пепелни остатъци и ниското ниво на вредни емисии. В зависимост от размера на отопляваното помещение и мощността, която ви е необходима, предлагаме два модела:  

Суха пелетна камина 8 kW Di CALORE

Този модел пелетна камина е пригоден за отопление на помещения до 240 м3. Моделът е с удобни и практични размери от 47/62/90 см., мощност от 8 kW и капацитет на бункера за пелети до 12 кг.  

Суха пелетна камина 10 kW Di CALORE

Другият ни модел топловъздушна камина е предназначен за отопление на помещения до 300 м3. Със съответна мощност от 10 kW, размери 51/67/98 см. и капацитет на бункера за пелети до 12 кг. И двата ни модела сухи пелетни камини са с размер на комина Ф80мм.  Предлагат се в комплект с интелигентно електронно управление  TIEMME ELETTRONICA, керамична запалка за бърз старт, димен вентилатор и вентилатор за топлия въздух от AACO Италия. За истинско удобство, към комплекта на всяка камина, е включено и дистанционно управление.    

Водогрейни камини на пелети

Поради лесния им монтаж и това, че за да се инсталира една камина с водна риза, не е необходимо да бъдат направени каквито и да било промени в архитектурните чертежи на даденото помещение и/или сграда, водогрейните пелетни камини са едни от най-предпочитаните отоплителни уреди. Предлагаме три модела камини с водна риза:  

Пелетна камина с водна риза 13kW Di CALORE

Както става ясно и от наименованието, тази камина с водна риза е с мощност от 13kW, отоплява помещения до 100м2 и е с обем на водната риза от 18л. Бункерът за пелети е с капацитет до 12кг., а средният разход на гориво за час е от 1кг. до 3кг.  

Пелетна камина с водна риза 18kW Di CALORE

Тази пелетна камина е с мощност от 18kW и е предназначена за помещения до 150м2. Обемът на водната риза е 22л., а капацитетът на бункера за пелети е до 15кг. Горивото, което се изразходва на час е от 1кг. до 3кг.  

Пелетна камина с водна риза 25kW Di CALORE

Третият ни модел камина с водна риза е с мощност от 25kW и отопляема площ до 200м2. Обемът на водната риза е 28л., а количеството пелети, което може да побере бункерът, е до 25кг. Поради по-големите си размери, средният разход на гориво е от 2кг. до 4кг. На всички наши пелетни камини и котли, електрическата консумация в работен режим е 200W на час, което, за сравнение, се равнява на консумацията на ток от две крушки и половина 80W. Още ли се питате дали си заслужава отоплението с пелетна камина?    

Водогрейни пелетни котли

Водогрейните пелетни котли или т.н. котли на биомаса са подходящи за отопление на жилища и фирмени обекти. Те са отличен помощник и за подгряване на битова гореща вода. Моделите, които предлагаме са три:  

Котел с водна риза на пелети 25kW Di CALORE Compact

Водогрейният ни котел с мощност от 25kW е предназначен за отопление на помещения до 200м2 и е с обем на водната риза от 18л. Капацитетът на бункера за пелети е 50кг., а средният разход на гориво е между 3кг. и 4кг. на час.  

Котел с водна риза на пелети 35kW Di CALORE Compact

Пелетният ни котел с мощност от 35kW е в състояние да затопли помещения до 250м2. Обемът на водната риза е в пъти по-голям от този на пелетен котел 25kW Di CALORE Compact, цели 42л. Бункерът е с капацитет на пелетите до 60кг., като средният разход на час отново е от 3кг. до 4кг.  

Пелетен котел 40kW Di CALORE Compact

Последният ни модел котел е с мощност от 40kW, като отоплява помещения и сгради до 300м2. Капацитетът на бункера за пелети е 80кг., а обемът на водната риза е 48л. Средният разход на гориво е от 3кг. до 5кг. За този котел ще трябва да освободите малко повече място, защото е със завидни размери от 72/77/240см. и тегло от 240кг. Хората са казали, че думата и камъкът, а ние, от Di CALORE, допълваме – и пелетният котел, трябва да си тежат на мястото.  

Топлината, която отговаря на вашите нужди!

Пелетни камини Di CALORE въплъщават най-високите стандарти за ефективност, практичност и безопасност, отличавайки се с невероятен дизайн и качествени материали. Преди всичко използването на пелетни камини намалява разходите за отопление в сравнение с традиционните отоплителни уреди. Освен това, технологията и дизайнът на пелетните ни камини се открояват със своята оригинална и хипнотизираща визуална привлекателност! Пелетните камини са една от най-иновативните и изгодни системи за битово отопление. Но, ако търсите качество, стил и уют в едно – то вие сте на точното място! Di CALORE ще се погрижи за вашите нужди! Последвайте ни във Facebook и Instagram, за да сте сигурни, че няма да пропуснете важна или интересна информация, която би била от ползва за топлината и уюта около вас и вашите любими хора!
X