камина от Di CALORE

5 причини, поради които лятото е най-доброто време да закупите камина

Камина през лятото?! Може би това е последното нещо, за което бихте помислили при ясно синьо небе, горещи слънчеви лъчи, топъл полъх и над 30-градусови температури… Но докато през летните дни единственият огън, на който се радвате, е този от току-що разпаленото барбекю, то би било добре да помислите какво ще сгрее душите и дома ви през зимата. Искате ли да усещате топлина във всяка една стая от вашия дом, като същевременно намалите консумацията на ток през зимата? А да създадете домашен уют, наблюдавайки пламъка в камината през студените зимни месеци? То тогава, ние, от Di CALORE, и нашите пелетни камини сме насреща за едни по-добри зимни дни и нощи!  

Перфектната камина за теб от Di CALORE

Камини Di CALORE са идеалната комбинация между качество и стил! Изработени са от надеждни и сигурни материали, изключително компактни и лесни за инсталиране! А идеята, че може да настроите камината си от разстояние, изцяло през мобилния си телефон, е още едно предимство, което ще ви накара да се влюбите в нашите камини. Пелетните ни камини са модерни отоплителни уреди, които се отличават с висока технология, като същевременно предлагат уют, равномерно затопляне и изключително ниско замърсяване на въздуха. Според начина на отопление, вашите нужди и инсталация в даденото помещение, предлагаме сухи пелетни камини, камини с водна риза и пелетни котли.  

Топловъздушни камини на пелети

Топловъздушна камина или т.н. суха пелетна камина е перфектният избор за едностайни или двустайни жилища, фоайета на хотели, заведения, офиси, спортни центрове и други. Лесният ѝ монтаж я прави предпочитан отоплителен уред за много домакинства. Този тип камини съчетават традиция, с най-съвременна технология, базирана на добре познат метод за затопляне на въздуха, чрез изгаряне на дървесни пелети. Топлината се разпространява в помещението, чрез електрически вентилатор и специално проектирани отвори. В зависимост от мощността и размера на отопляваното помещение, предлагаме два модела топловъздушни пелетни камини.
камина - Топловъздушни камини на пелети от Di CALORE
Di Calore 8kW Топловъздушна пелетна камина

Водогрейни камини на пелети

Водогрейната камина или както е по-известна – камина с водна риза, наподобява по своята функционалност котлите на пелети. Разликата е, че камината с водна риза не се нуждае от специално помещение за монтаж. Това е така, защото цялото необходимо оборудване, като циркулационна помпа и разширителен съд, е интегрирано в нея. Всичко, което ви трябва, е електрическо захранване, връзка към комин и радиатори. При този тип камини, изгарянето на дървесни пелети загрява водата във водната риза, чиято топлина впоследствие се разпространява по радиаторите, чрез инсталацията на интегрираната циркулационна помпа. Резултатът е равномерно затопляне, максимална ефективност и минимални разходи. Разгледайте нашите водогрейни камини на пелети!
Камина - Водогрейни камини на пелети от Di CALORE
Di Calore 18kW Водогрейна пелетна камина

Водогрейни пелетни котли

Както вече споменахме, за водогрейните пелетни котли или т.н. котли на биомаса е необходимо специално пригодено помещение за монтаж и инсталация. Принципът на работа е сходен с този при камините с водна риза. Предимството тук е, че пелетните котли могат да се интегрират към съществуващи системи за подово и водно отопление. Водогрейните пелетни котли са отличен избор за ефективно икономично отопление на еднофамилни и двуфамилни къщи, битови, офисни, индустриални помещения, обществени сгради, стопански обекти и т.н.
Камина - Водогрейни пелетни котли от Di CALORE
Di Calore 40kW Compact
 

5 причини, поради които лятото е най-доброто време да закупите камина

И така, защо да закупите камина през горещите летни дни? Ето няколко основателни причини, които не може да отречете, дори и да искате:

1. Разполагате с повече свободно време, за да изберете подходящия огън за вашия дом

През лятото дните са по-дълги, отпуските са по-желани, а вие имате повече свободно време. Време, в което може да сравнявате параметри, цени, дизайн, функционалност и ефективност между стотици пелетни камини и техните производители. Така със сигурност ще изберете най-подходящата камина за вас и вашето семейство, която ще поддържа топлината на домашния ви уют.

2. Лятото е сезонът на ремонтните дейности

По стара традиция, всички сме склонни да започнем ремонт на апартаментите и къщите си през лятото. Ремонтните дейности създават хаос и безпорядък, а монтажът на една пелетна камина също не е една от най-чистите работи на света. Защо да не комбинирате двете неща и да си спестите едно основно почистване?

3. Не се налага да чакате със седмици за доставка, монтаж и инсталация на избраната камина

Повечето хора са склонни да закупят камина през есента или началото на зимата. Но поради големия брой на продажбите през този сезон, монтажът и инсталацията на пелетни камини или котли се извършват по график. А в повечето случаи отнема доста време, докато дойде вашият ред. Освен това, в силен сезон е много възможно моделът камина, който сте харесали, да бъде изчерпан, заради множеството заявки. Планирайте покупката на пелетна камина сега, за да си спестите главоболията и притесненията от това, дали вашата камина ще бъде налична и правилно монтирана от натоварените специалисти. По този начин ще може да посрещнете спокойно началото на студените зимни дни в уюта и топлината на своя дом.

4. Лесно може да почистите комина си

Ако имате съществуващ комин, той ще трябва да бъде почистен. Много по-лесно и приятно е да организирате това през лятото, отколкото при вече влажно и ветровито време в началото на есента или при виелици и сняг по време на зимата.

5. По-ниски цени и специални промоционални оферти

Не на последно място, много от търговците и производителите на камини предлагат специални оферти през лятото. Бъдете сигурни, че благодарение на летните разпродажби и промоции, ще закупите вашата пелетна камина на изключително изгодна цена.  

Така, както всяка свещ има нужда от огън, за да гори, така и всеки дом има нужда от пламък, за да бъде уютен!

Надяваме се, повечето от вас да са имали щастието да изпитат онова чувство, в което през студен, зимен ден влизате при баба и дядо, а вътре огънят в старата печка гори… Дървата пукат, а няколко пламъчета се надбягват кое първо да ви се покаже… Подавате ръце над печката, за да ги сгреете, а при появата на две любими усмихнати лица, се стопля и душата ви… Хубаво е, нали? Времената се променят, а с тях и всичко останало. Принципът на работа на старата печка от едно време и уюта, който тя създаваше, сега можем да открием в модерните, функционални и високо ефективни пелетни камини. Пелетни камини и котли Di CALORE перфектно пасват във всеки дом, офис, бизнес или търговско помещение. Отоплявате големи квадратури с цената на ниски разходи! А при закупуване на соларни системи или електрически бойлери със серпентина Di CALORE, редуцирате разходите за електричество до минимум и разполагате с гореща вода за битови нужди. Не се колебайте да се свържете с нас, за да ви помогнем в избора на най-подходящата пелетна камина или котел за вашите нужди и уют у дома! Междувременно, може да ни последвате във Facebook и Instagram, за да сте сигурни, че няма да пропуснете някое ефективно и функционално решение, което би било от полза за топлината около вас и вашите любими хора.
X