Как да изберем пелетна камина

Как да изберем пелетна камина – ТОП 10 съвета

Как да изберем пелетна камина? Зададохте ли си този въпрос вече? Още първите дни с по-ниски градуси ни накараха да извадим по-топлите си дрехи, но също така и да се замислим за отоплението вкъщи през предстоящия зимен сезон. Вариантите са редица, но все по-предпочитано и икономично се оказва отоплението с камина на пелети. Това поражда нуждата да знаем повече за тях и как да изберем най-добрата за нас. Е, повдигаме завесата, зад която сме ви подготвили някои ценни съвета! След тях определено ще имате повече яснота каква камина точно търсите!

Как да изберем пелетна камина – ТОП 10 съвета

Когато ни предстои покупка на нещо важно, което трябва да ни върши добра работа години наред, е от основно значение да направим най-добрия избор. Преди покупка на отоплителен уред, е нужно да сме наясно какви са нашите индивидуални нужди. И най-добрите камини на пелети може да се окажат неефективни за нас, ако не съответстват добре на потребностите и желанията ни. На помощ идват нашите ТОП 10 съвета, които да ви насочат за какво е добре да помислите. Надяваме се да ви помогнат да направите правилния избор на пелетна камина за вас!  

1. Основен източник на топлина или просто допълнение ще бъде пелетната камина?

Добре е първоначално да уточните дали това ще е основното отоплително средство, или ще го използвате само от време на време. В случай, че планирате да разчитате за топлината и уюта във вашия дом изцяло на пелетната камина, то най-добре се насочете към по-мощен модел с по-голям бункер, който да побере повече пелети и така да ви осигури по-дълго време на горене и отопление. Ако пък възнамерявате камината просто да е в помощ понякога, то и такава с по-малка мощност, по-малък бункер и съответно по-ниска цена би ви свършила чудесна работа.  

2. Съобразете се с особеностите на помещението, което ще отоплявате с пелетната камина

Най-важните неща, на които да обърнете внимание, са площта, изолацията, брой и големина на прозорците и височината от пода до тавана на помещението. Добрата изолация ще помогне топлината да се задържа и ниските температури отвън да не влияят толкова много. От друга страна,  лошата такава ще изисква повече отопление, за да се поддържат желаните градуси. Съответно, при по-голямо и просторно помещение с големи прозорци ще е добре да се ориентирате към камина, която да има по-добри характеристики и мощност.  

3. Важно ли е лесното почистване за вас?

Пелетната камина има нужда от почистване, за да запази своята ефективност. По-новите модели обикновено са доста по-лесни и бързи за поддръжка. Ако за вас е важно този процес да не отнема време и да бъде максимално опростен, то обърнете внимание на начина на почистване на набелязаната от вас камина на пелети.  

4. Важно ли е за вас вкъщи да е топло, когато се прибирате?

Ако отговорът е „ДА!“, не се замисляйте и изберете пелетна камина с управление от мобилен телефон. Новите модели го позволяват и според нас това е важна опция, носеща изключителен комфорт. Прибирате се от работа във вкъщи… Или пък тъкмо сте взели децата от градина и училище… А може би пътувате от любимия си ски курорт към дома? Каквото и да се случва, в случай че навън градусите са особено ниски, сме сигурни, че искате две неща – да се приберете по-бързо и у дома да е топло. Не е нужно да чакате домът ви да се стопли – нужно е единствено да вземете телефона си, предварително да зададете желаните градуси и да включите отоплението вкъщи. Така ще ви чака един дом, готов да ви посрещне… с уют и топлина.  

5. Помислете за интериора ви и каква палетна камина би му отивала

Инвестиция в камина на пелети се прави, заради нейната функционалност. Но тъй като тя заема доста пространство от помещението, се превръща във важна и отличителна част от интериора. Затова би било най-добре да го допълва по естетичен начин и да носи наслада на очите.  

6. Любими моменти пред камината

Каква за вас е идеалната вечер? Тази, в която релаксирате пред камината с любима напитка, любувате се с часове на красотата на огъня и снежния пейзаж, който се открива през прозореца? Ако е така, изберете модел с добра видимост на пламъците, за да може камината да стопли и душата ви…  

7. Вложените средства се отплащат във времето

Обикновено новите и по-скъпи пелетни камини са и доста по-икономични. При възможност, по-добре изберете нов модел с по-добри показатели. Той ще се отплати във времето и ще върши работа дълги години.  

8. Обърнете внимание на гаранцията, която предлага производителят на пелетни камини

Доверете се на производител, който предлага гаранция на своя продукт – това означава, че той вярва в него. По-дългата гаранция често е знак, че предлаганата отоплителна техника е добра. Внимателното използване, съобразено с инструкциите, е задължително. Но чрез гаранцията може да сте спокойни, че ако възникнат непланирани проблеми, ще бъдат отстранени.  

9. Спрете се на пелетна камина, за която има налични резервни части

Въпреки че това изобщо не е нещо, което човек търси, когато планира да купува – то е наистина важно. С течение на времето може да се наложи да се подмени някоя част на пелетната камина, за да продължи да върши своята работа. Добре е да не се спирате на такава, за която трудно се намират части, тъй като това може значително да намали времето, в което ще може да я използвате. При евентуален проблем и невъзможност за ремонт, тя се превръща в непотребна и е нужно да направите отново покупка.  

10. Най-добре би било да видите как работи на практика

Ако вече имате визия за своята бъдеща пелетна камина и я откриете, то нашият съвет е при възможност да видите как работи. Само така ще можете да оцените на практика нейните качества. Ще чуете силата на шума ѝ, ще видите красотата на пламъците, ще се докоснете до възможностите, които ви предлага. И ще се убедите, че вземате сигурно и правилно решение, което да ви топли, буквално и преносно, в идващите дни.  

Заключение

След „как да изберем пелетна камина“, идва въпросът: „на коя марка да се доверим“. Di Calore предлага богата гама от висококачествени отоплителни уреди на пелети, сред която –  сухи пелетни камини, пелетни камини с водна риза и котли на биомаса! Разнообразието ни гарантира, че всеки може да намери точно това, което търси. Освен това нашите продукти се предлагат с 2 години гаранция, в три цвята (с възможност за индивидуални поръчки) и се управляват от стайни и WiFi термостати. А сега, ето и моделите, които ще откриете при нас!  

Топловъздушни пелетни камини

Отличителното за т.нар. суха пелетна камина е високата ефективност, малко пепелни остатъци и екологичност, тъй като те отделят съвсем малко вредни емисии. От този вид имаме два модела, с разлика в мощността: За отопление на помещение до 240 мпредлагаме нашата суха камина на пелети 8 kW Di CALORE. За отопление на помещение до 300 м3 предлагаме нашата суха камина на пелети 10 kW Di CALORE.  

Водогрейни камини на пелети

Най-хубавото нещо на т.нар камини на пелети с водна риза е, че те се инсталират, без нуждата от промени в архитектурните чертежи на даденото помещение. Това прави техния монтаж лесен и бърз и ги нарежда сред любимците на хората. От предпочитаната камина на пелети с водна риза предлагаме три модела, с разлика в мощността: За отопление на помещение до 100м2 разгледайте пелетна камина с водна риза 13kW Di CALORE. За отопление на помещение до 150м2 разгледайте пелетна камина с водна риза 18kW Di CALORE. За отопление на помещение до 200м2 разгледайте пелетна камина с водна риза 25kW Di CALORE.  

Водогрейни пелетни котли

Предназначението на т.нар. котли на биомаса е предимно за отопление на жилища и фирмени обекти. Те могат да послужат и за подгряване на битова гореща вода. Моделите, които предлагаме: За отопление на помещение до 200м2 разгледайте котел с водна риза на пелети 25kW Di CALORE Compact. За отопление на помещение до 250м2 разгледайте Котел с водна риза на пелети 35kW Di CALORE Compact. За отопление на помещение до 300м2 разгледайте Пелетен котел 40kW Di CALORE Compact.   Подарете си топлината и уюта, които носят пелетните камини! При въпроси – свържете се с нас! Последвайте ни във Facebook и Instagram, за да сте сигурни, че няма да пропуснете важна или интересна информация!
X